Aandachtspunten bij verspanen

Verspanen: een handige techniek

Het overkomt iedereen wel eens: een stuk gereedschap dat afbreekt of vastloopt in een werkstuk. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kan Visser Techniek u hierbij helpen. We verhelpen dit probleem door verspanen. Maar wat is dit voor een techniek en hoe wordt dit gedaan? Visser Techniek vertelt u in dit blog meer over de aandachtspunten bij verspanen.

Let op spaandikte

Wij vertellen u graag meer over enkele belangrijke aandachtspunten tijdens het verspanen. Eén hiervan is de spaandikte. Spanen kunnen te dik of te dun zijn. Het gebruik van de verkeerde afmeting kan een groot nadelig effect op uw gereedschap of werkstuk hebben. Is er een te grote spaandikte? Dan zal de spaan niet of moeilijk breken met als gevolg dat het gereedschap stuk kan gaan. Is een spaan te dun? Dan brengt dit niet genoeg warmte met zich mee.

Keuze uit gereedschap

Bij verspaning is het belangrijk dat u goed let op het gereedschap dat u gebruikt. Dit is nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Naast de kwaliteit van het gereedschap dat u gebruikt, moet u ook rekening houden met de geometrie. Zo zijn de vrijloophoek en de spaanhoek erg belangrijk. Aluminium heeft namelijk een andere hoek dan kunststof of staal.

Materiaalkeuze en spanen

De kwaliteit van het materiaal dat u gebruikt heeft grote invloed op het verspaningsproces. Daarnaast is ook de invloed van warmte inbreng essentieel. Het plaatwerk mag dus niet uitzetten en de structuur mag niet veranderen. De kwaliteit van de frees is ook afhankelijk van de spiraalhoek. Dit bepaalt namelijk hoe makkelijk de frees materiaal afneemt.

Bij Vissers Techniek terecht

Heeft u gereedschap dat is afgebroken en hersteld moet worden? Hiervoor kunt u bij Visser Techniek terecht. Onze eindresultaten maken in verschillende sectoren het verschil. Visser Techniek is een metaalbewerkingsbedrijf waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Wij vervaardigen heel diverse producten in staal, RVS en aluminium. Dit kan zowel plaatwerk als constructiewerk zijn. Dit zijn geen eigen producten, maar altijd ontwerpen naar de specifieke wens van de klant. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u graag dat wij uw gereedschappen of een werkstuk verspanen? Dan bent u bij Visser Techniek aan het juiste adres. Bij ons is alles mogelijk! Wilt u meer weten over verspanen of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 010 – 261 43 10, stuur ons een e-mail via info@vissertechniek.nl of laat een bericht achter via ons contactformulier.