RVS lassen

Hoge kwaliteit door vakmanschap

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We hebben goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG/MAG en TIG lassen van RVS. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit.

MIG/MAG lassen van RVS

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek waarbij een afsmeltende electrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd.  Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Het enige verschil tussen MIG- en MAG-lassen is de gassen die worden gebruikt. De afkortingen staan voor Metal Inert Gas (MIG) en Metal Active Gas (MAG). Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG gaat het om een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Ook worden vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Dit zijn doorgaans menggassen met Argon en CO2.

TIG-lassen van RVS

TIG-lassen van RVS is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG-lassen als een moeilijke vorm van RVS lassen, doordat – in tegenstelling tot bij het RVS lassen met beklede elektrode en het MIG/MAG- lassen – het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG-lassen wordt vooral gebruikt voor RVS of andere metalen met een dunne plaatdikte omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

RVS lassen en Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in beide vormen van RVS lassen en kunnen dit op alle metalen die wij verwerken toepassen. Wij staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren.

Meer weten over Visser Techniek en RVS lassen

Als u meer wilt weten over het RVS lassen bij Visser Techniek kunt u gerust contact opnemen met één van onze medewerkers. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van advies.