RVS Lassen

Kwaliteit op het gebied van RVS lassen

RVS lassen kunnen de medewerkers van Visser Techniek als geen ander. Wij zijn zowel bedreven in MIG/MAG als in TIG lassen en staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren. Ook voor dun RVS lassen kunt u dus bij ons terecht. Wilt u dun plaatwerk van RVS laten lassen? Of heeft u vragen of opdrachten op het gebied van RVS lassen? Kies dan voor Visser Techniek.

De voordelen van Visser Techniek

Vakmanschap staat bij Visser Techniek hoog in het vaandel. Wij beschikken over goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in RVS lassen. Zowel het MIG/MAG lassen als TIG lassen van RVS beheersen we tot in de puntjes. Wanneer u RVS wilt laten lassen bij Visser Techniek, kunt u zeker zijn van de volgende voordelen:

  • Uitgebreid machinepark
  • Vakkundige medewerkers
  • Veel kennis en jarenlange ervaring op het gebied van metaalbewerking

MIG/MAG lassen van RVS

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek, waarbij een afsmeltende elektrode gebruikt wordt die mechanisch wordt aangevoerd. Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. MIG/MAG is een afkorting die staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het verschil tussen MIG en MAG lassen van RVS zit hem namelijk in de gassen die gebruikt worden. Bij MIG lassen wordt een inert gas gebruikt, zoals argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG lassen gaat het juist om een actief gas als koolstofdioxide, ook wel CO2 genoemd. Een inert gas reageert niet met het smeltbad, een actief gas wel. Er worden bij het lassen ook regelmatig mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Vaak gaat het om menggassen met argon en CO2.

TIG lassen van RVS

Het TIG lassen van RVS is een andere specifieke lastechniek. De afkorting staat voor Tungsten Inert Gas. De gebruikte afkorting bestaat uit het Engelse woord voor wolfraam (tungsten) in combinatie met een techniek waarbij inert gas gebruikt wordt. Met TIG lassen kunt u een zeer hoge laskwaliteit bereiken. Velen beschouwen TIG lassen als een moeilijke vorm van RVS lassen, omdat het toevoegmateriaal handmatig moet worden bijgemengd. TIG lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en metaal of andere metalen met een dunne plaatdikte, omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is. Wilt u dun RVS lassen, dan is deze methode dus zeer geschikt.

RVS lassen? Neem contact op met Visser Techniek

Heeft u vragen over het lassen van RVS? Of wilt u RVS laten lassen? Neem dan gerust contact op met Visser Techniek. Onze medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en passend advies. U belt ons op 010 – 261 43 10, stuurt een e-mail naar info@vissertechniek.nl of vult het contactformulier op deze website in om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?