Staal lassen

Staal laten lassen door Visser Techniek

In staal lassen zijn de medewerkers van Visser Techniek uiterst bekwaam. Wij kunnen zowel MIG/MAG lassen als TIG lassen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we producten van een hoge kwaliteit leveren. Voor het lassen van staal bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Wilt u bijvoorbeeld een stalen frame laten lassen? Kom dan naar Visser Techniek. Wij lassen het graag voor u. Neem ook voor andere opdrachten of voor advies contact op met onze ervaren medewerkers.

De voordelen van Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in zowel MIG/MAG lassen als TIG lassen van staal. Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel en wij staan achter de kwaliteit die wij bieden. Wij beschikken namelijk over goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in het lassen van staal. Wanneer u metaal wilt laten lassen bij Visser techniek, bent u zeker van de volgende voordelen:

  • Uitgebreid machinepark
  • Vakkundige medewerkers
  • Veel kennis en jarenlange ervaring op het gebied van staalbewerking

MIG/MAG lassen van staal

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd. Daarbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. De afkorting MIG/MAG lassen staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Wat het verschil maakt tussen MAG en MIG lassen van staal, zijn de gassen die gebruikt worden. Bij MAG lassen gaat het om een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide oftewel CO2. Bij MIG lassen gaat het juist om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Er worden bij het lassen ook vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Doorgaans gaat het om menggassen met argon en CO2.

TIG lassen van staal

TIG lassen van staal is een specifieke lastechniek waarvan de afkorting staat voor Tungsten Inert Gas. De afkorting dankt zijn naam aan het Engelse woord voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van inert gas. Met TIG lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG lassen als een moeilijke vorm van staal lassen, doordat het toevoegmateriaal handmatig bijgemengd moet worden. Een andere techniek dus dan staal lassen met een beklede elektrode en het MIG/MAG lassen. TIG lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en staal. Het wordt ook gebruikt voor andere metalen met een dunne plaatdikte, omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Staal lassen? Neem contact op met Visser Techniek

Heeft u vragen over staal lassen? Of wilt u staal laten lassen? Neem dan gerust contact op met Visser Techniek. Onze medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden passend advies. U belt ons op 010 – 261 43 10, stuurt een e-mail naar info@vissertechniek.nl of vult het contactformulier op deze website in om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?