Staal lassen

Hoge kwaliteit MIG/MAG en TIG lassen

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We hebben goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG/MAG en TIG lassen van staal. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit.

MIG/MAG lassen van staal

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek waarbij een afsmeltende electrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd.  Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Het enige verschil tussen MIG en MAG zit hem in de gassen die worden gebruikt. De afkortingen MIG en MAG zijn de afkortingen die staan voor Metal Inert Gas  en Metal Active Gas. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG om een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Ook worden vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Dit zijn doorgaans menggassen met Argon en CO2.

TIG lassen van staal

TIG-lassen van staal is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG-lassen als een moeilijke vorm van staal lassen, doordat – in tegenstelling tot bij het staal lassen met beklede elektrode – bij het MIG/MAG- lassen het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG-lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en staal of andere metalen met een dunne plaatdikte, omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Staal lassen en Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in beide vormen van staal lassen en kunnen wij dit op alle metalen die wij verwerken toepassen. Wij staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren.

Meer weten over Visser Techniek en staal lassen

Als u meer wilt weten over het Staal lassen bij Visser Techniek kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van een goed advies.