Gekwalificeerd laswerk

Visser Techniek werkt met gecertificeerde lassers!

Er worden steeds hogere eisen aan kwaliteit en waarborging gesteld aan het werk van gecertificeerde lassers. Visser Techniek heeft bewezen hieraan te kunnen voldoen. Een aantal lassers is in het bezit van de lasserskwalificatie Welder Approval Test Certificate van de NIL * (Het Nederlands Instituut voor Lastechniek).

WPS

De lasserskwalificatie wordt uitgevoerd om de vaardigheid van de lasser te beoordelen om een acceptabele las onder productieomstandigheden (zoals vastgelegd in de WPS) te leggen. De precieze condities “essentiële variabelen” genaamd, moeten bij de kwalificatie worden gespecificeerd. Dit betreft onder andere materiaaltype, lasproces, lasnaadvorm, afmetingen en laspositie.

Visser Techniek heeft bewezen in staat te zijn een gelaste verbinding te maken die voldoet aan de gespecificeerde eisen ten aanzien van de kwaliteit en de mechanische eigenschappen, conform de lasmethodebeschrijving Welding Procedure Specification(WPS).

Een lasser die met goed gevolg een lasmethodebeproeving heeft gelast, is tevens gekwalificeerd als lasser (gecertificeerd) binnen het daarvoor van toepassing zijnde geldigheidsgebied zoals dat in de desbetreffende norm wordt gespecificeerd.

WPQR

Na goedkeuring heeft Visser Techniek de Welding Procedure Qualification Record (WPQR) van de NIL ontvangen.

De WPQR is de verslaglegging van het lassen en de beproeving van de uitgevoerde lassen en de WPQR is de basis voor de goedkeuring van één of meer WPS-en. De WPS is de basis voor de werkinstructies aan de lasser.

Lasopleidingen

Alle lassers binnen Visser Techniek hebben met succes hun lasopleiding afgerond. TIG – MIG – MAG op verschillende niveaus en materialen (o.a. aluminium, rvs). Uiteraard heeft Visser Techniek ook een gediplomeerde lascoördinator.

Voor kwaliteitslaswerk moet u dus bij Visser Techniek zijn!

* De NIL is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?