Staal lasersnijden

Graveren, soevereinen, tappen en sleuven frasen

Visser Techniek kan met een hoge kwaliteit en nauwkeurigheid staal lasersnijden. Tevens kunnen de gesneden staal platen na het lasersnijden gegraveerd c.q. gemarkeerd worden en kunnen wij soevereinen, tappen en sleuven frezen. Let op: het graveren is alleen mogelijk op de bovenzijde van de plaat, dus niet dubbelzijdig.

Waarom staal lasersnijden door Visser Techniek?

  • Hoge snijkwaliteit
  • Lage kosten
  • Zeer nauwkeurige maatvoering
  • Minimale beschadiging van het plaatwerk
  • Braamvorming blijft tot een minimum beperkt
  • Snelle levertijd

Het grote voordeel van lasersnijden is dat alles wat getekend kan worden ook gesneden kan worden. Rechte lijnen, cirkels, sleufgaten, bogen en allerlei combinaties daarvan. Dit alles tot op de millimeter precies.

Lasersnijden (ons machinepark)

Om snellere levertijden en kwaliteit te kunnen garanderen maken we sinds 2012 gebruik van een nieuwe Trumpf TruLaser 3030 (L20).

Deze lasersnijmachine heeft de meest moderne opties zoals High Speed, zodat we een dunne staal plaat heel snel kunnen verwerken. Eveneens heeft de machine Coolline. Coolline verhoogt door gericht aanbrengen van een waternevel tijdens het snijproces de proces zekerheid. Door de verdampingswarmte van de gedeïoniseerde water wordt het materiaal lokaal om de staal sterk gekoeld, zodat we ook dikke staal platen heel zuiver kunnen blijven leveren. Dit gecombineerd met de ervaren medewerkers van Visser Techniek zorgt voor de hoge kwaliteit en de snelle levertijden.

Welke formaat kunnen wij lasersnijden?

Bij Visser Techniek kunnen we Staal platen met een maximum afmeting van 3000mm x 1500mm bewerken. Voor staal platen geldt ook een maximum dikte van 25mm.

Levertijden staal lasersnijden

Voor het leveren van staal lasersnijwerk is veelal een levertijd van 3 dagen realistisch. Natuurlijk is er in overleg met onze planning een afwijkende levertijd mogelijk, neem hiervoor contact op.

Vragen over staal lasersnijden

Heeft u vragen over het lasersnijden van staal, neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers voorzien u graag en geheel vrijblijvend van passend advies.