Lassen

Lassen is een verbindingstechniek om materialen te verbinden door middel van druk en warmte. De keuze voor de juiste lasmethode is onder andere afhankelijk van materiaalsoort, het type constructie en de lashouding.

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We hebben goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG-/MAG- en TIG-lassen. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

MIG-/MAG-lassen

MIG-lassen en MAG-lassen zijn twee verschillende lasprocessen die veel met elkaar overeenkomen. Het zijn specifieke lastechnieken waarbij een afsmeltende electrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd.  Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Het enige verschil tussen MIG- en MAG-lassen zijn de gassen die worden gebruikt. MIG is een afkorting die staat voor Metal Inert Gas en MAG staat voor Metal Active Gas. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium.

Bij MAG om een actief gas bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Ook worden vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen: doorgaans menggassen met Argon en CO2.

Bij MAG-lassen gaat CO2 een reactie aan met het smeltbad, waardoor er een overschot aan koolstof kan ontstaan. Dit kan schadelijk zijn voor de constructie. Bij MIG-lassen is er geen reactie met het smeltbad. Daarom wordt MIG-lassen veel toegepast bij RVS en aluminium.

TIG lassen

TIG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is ook een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG-lassen als een moeilijke vorm van lassen, doordat – in tegenstelling tot bij het lassen met beklede elektrode en het MIG-/MAG-lassen – het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG-lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en aluminium of andere metalen met een dunne plaatdikte omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is. Naast het lassen van aluminium en RVS-delen is TIG ook inzetbaar voor (constructie-)staal.

Lassen bij Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in de MIG-, MAG- en TIG-vormen van lassen en kunnen dit op alle metalen die wij verwerken toepassen. Wij staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren.


Meer weten over lasmogelijkheden bij Visser Techniek

Als u meer wilt weten, neemt u gerust contact op met één van onze medewerkers. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van informatie en advies.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?