Lassen

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We hebben goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG/MAG en TIG lassen. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit.

MIG/MAG lassen

Mig/Mag lassen is een specifieke lastechniek waarbij een afsmeltende electrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd.  Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Hier is waar het enige verschil in MIG en MAG zit, de gassen die worden gebruikt. MIG/MAG lassen is een afkorting die staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG om een actief gas bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Ook worden vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen: doorgaans menggassen met Argon en CO2.

TIG lassen

TIG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG-lassen als een moeilijke vorm van lassen, doordat – in tegenstelling tot bij het lassen met beklede elektrode en het MIG/MAG-lassen – het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en aluminium, of andere metalen met een dunne plaatdikte omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Lassen bij Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in beide vormen van lassen en kunnen dit op alle metalen die wij verwerken toepassen. Wij staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren.


Meer weten over Visser Techniek

Als u meer wilt weten over Visser Techniek kunt u gerust contact opnemen met één van onze medewerkers. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van advies.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?