Aluminium lassen

Hoge kwaliteit aluminium lassen: MIG/MAG en TIG

In aluminium lassen zijn de medewerkers van Visser Techniek uiterst bekwaam. Wij zijn bekwaam in zowel het MIG/MAG lassen van aluminium als het TIG lassen van aluminium. Wij vinden het belangrijk producten van hoge kwaliteit te leveren. Voor het lassen van aluminium kiest u dan ook voor Visser Techniek. Wij geven u graag advies en vertellen u meer over de voordelen van onze manier van werken.

Vakmanschap en ervaring

Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Visser Techniek. Onze goed opgeleide medewerkers hebben veel ervaring in het TIG en MIG/MAG lassen van aluminium. Hierdoor is ons laswerk van hoge kwaliteit. Bij Visser Techniek geniet u van de volgende voordelen bij het aluminium lassen:

  • Uitgebreid machinepark
  • Vakkundige medewerkers
  • Jarenlange kennis en ervaring op het gebied van metaalbewerking

MIG/MAG lassen van aluminium

Bij het aluminium MIG/MAG lassen gaat het om een specifieke lastechniek. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd. Het smeltbad wordt beschermd door een gas. Hierin zit het verschil tussen MIG en MAG lassen: er worden andere gassen gebruikt. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG lassen gaat het om een actief gas, zoals koolstofdioxide dat ook wel CO2 wordt genoemd. Een inert gas reageert niet met het smeltbad, een actief gas doet dat wel. De namen van de manieren van lassen geven het soort gas weer. MIG staat voor Metal Inert Gas. MAG staat voor Metal Active Gas. Er worden bij het lassen van aluminium ook vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Meestal gaat het dan om menggassen met argon en CO2.

TIG lassen van aluminium

Een andere specifieke lastechniek is het TIG lassen van aluminium. De afkorting staat voor Tungsten Inert Gas. De naam is samengesteld uit de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en de naam van het inerte gas dat gebruikt wordt. Met TIG lassen kan een zeer hoge kwaliteit van lassen bereikt worden. De manier van lassen wordt door veel mensen als moeilijk beschouwd, omdat het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG lassen wordt vooral gebruikt bij aluminium en RVS of bij andere metalen met een dunne plaatdikte, aangezien de lassnelheid hierbij vrij laag is.

Aluminium lassen? Neem contact op met Visser Techniek

Heeft u vragen over aluminium lassen, MIG/MAG of TIG lassen? Of wilt u het lassen van uw aluminium aan ons overlaten? Neem dan gerust contact op met Visser Techniek. Onze medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en passend advies. Bel ons op 0180-631395, stuur een e-mail naar info@vissertechniek.nl of vul het contactformulier op deze website in. Wij helpen u graag.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?