Metaal lassen

Hoge kwaliteit door veel ervaring

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We hebben goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG/MAG en TIG lassen van metaal. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit.

MIG/MAG lassen van metaal

Mig/Mag lassen is een specifieke lastechniek waarbij een afsmeltende electrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd.  Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Hier is waar het enige verschil in MIG en MAG zit, de gassen die worden gebruikt. MIG/MAG lassen is een afkorting die staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG om een actief gas bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Ook worden vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen: doorgaans menggassen met Argon en CO2.

TIG lassen van metaal

TIG-lassen van metaal is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG-lassen als een moeilijke vorm van metaal lassen, doordat – in tegenstelling tot bij het metaal lassen met beklede elektrode en het MIG/MAG- lassen het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. TIG-lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en metaal, of andere metalen met een dunne plaatdikte omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Metaal lassen en Visser Techniek

Bij Visser Techniek zijn we bekwaam in beide vormen van metaal lassen en kunnen dit op alle metalen die wij verwerken toepassen. Wij staan achter de kwaliteit die wij op dit gebied leveren.

Meer weten over Visser Techniek en metaal lassen

Als u meer wilt weten over het Metaal lassen bij Visser Techniek kunt u gerust contact opnemen met één van onze medewerkers. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van advies.