Metaal lassen

Verschillende methodes voor metaal lassen

Metaal lassen is een methode waar de medewerkers van Visser Techniek uiterst bekwaam in zijn. Wij passen zowel MIG/MAG als TIG lassen toe op alle metalen die wij verwerken en ook dun metaal lassen we. Daarbij vinden wij het belangrijk producten van hoge kwaliteit te leveren. Wilt u metaal laten lassen? Ga dan naar Visser Techniek. Wij geven u graag advies en vertellen u meer over de voordelen van onze manier van werken.

Hoge kwaliteit door veel ervaring

Bij Visser Techniek staat vakmanschap hoog in het vaandel. We beschikken over goed opgeleide medewerkers die veel ervaring hebben in MIG/MAG en TIG lassen van metaal. Ons laswerk is hierdoor van hoge kwaliteit. Wanneer u ervoor kiest metaal te laten lassen bij Visser Techniek, geniet u van de volgende voordelen:

  • Uitgebreid machinepark
  • Vakkundige medewerkers
  • Jarenlange kennis en ervaring op het gebied van metaalbewerking

MIG/MAG lassen van metaal

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek waarbij een afsmeltende elektrode wordt gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd. Hierbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. Het enige verschil tussen MIG en MAG lassen, zijn de gassen die worden gebruikt. MIG/MAG lassen is een afkorting die staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Bij MAG lassen gaat het om een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide oftewel CO2. Een inert gas reageert niet met het smeltbad; een actief gas wel. Er worden ook vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Doorgaans gaat het om menggassen met argon en CO2.

TIG lassen van metaal

TIG lassen van metaal is een andere specifieke lastechniek. De afkorting staat voor Tungsten Inert Gas. Het dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van inert gas. Met TIG lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG lassen als een moeilijke vorm van metaal lassen, doordat het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd moet worden. Dit in tegenstelling tot metaal lassen met een beklede elektrode en het MIG/MAG lassen. TIG lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en metaal. Het wordt ook gebruikt voor andere metalen met een dunne plaatdikte, omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Metaal lassen? Neem contact op met Visser Techniek

Heeft u vragen over metaal lassen? Of wilt u metaal laten lassen? Neem dan gerust contact op met Visser Techniek. Onze medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en passend advies. Bel ons op 0180-631395, stuur een e-mail naar info@vissertechniek.nl of vul het contactformulier op deze website in. Wij helpen u graag.

Meer informatie

Wij nodigen u graag uit om nader kennis met ons te maken. U wilt direct een prijsopgave? Wij maken een passende offerte voor u! Als u ons wilt bezoeken dan graag een berichtje voor een afspraak.

Portfolio

Offerte aanvragen of advies nodig?