De voordelen van RVS

RVS: de staalsoort met vele toepassingen

RVS, of roestvrij staal, is een staalsoort die in onze samenleving veel verschillende toepassingen kent. U vindt het overal, van huiskamers tot fabrieken en van speeltuinen tot schepen. Dit type metaal is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof en staat bekend om zijn voordelige en robuuste eigenschappen. In dit blog van Visser Techniek vertellen wij u meer over de voordelen van RVS.

RVS heeft vele voordelen

RVS is een staalsoort die bekend staat om diverse gunstige eigenschappen. Zo is dit type metaal onder meer:

  • Roestvrij
  • Watervast
  • Hitte- en koubestendig
  • Bestand tegen vandalisme
  • Uitstekend te bewerken

RVS is roestvrij en watervast

De naam RVS zegt het al: roestvast staal. Het materiaal wordt nauwelijks aangetast door water en corrosie, waardoor het de onderliggende materialen goed beschermd en bovendien nog lang mooi blijven. Om deze redenen wordt RVS ook veel gebruikt voor allerlei toepassingen in de scheepsvaart.

Ongevoelig voor klimaatomstandigheden

In tegenstelling tot andere materialen, zoals hout, is RVS ongevoelig voor de meeste klimaatomstandigheden. Dankzij de oxidelaag, een beschermende laag waar RVS mee bekleed is, wordt het onderliggende materiaal uitstekend beschermd tegen diverse weersinvloeden van buitenaf. Ook is RVS bestand tegen hoge temperaturen tot zo’n 400 graden Celsius.

Vandalismebestendig

Helaas worden er in de openbare ruimte veel objecten het doelwit van vervuiling, bekladding en vernieling. RVS is behalve tegen weersomstandigheden gelukkig ook prima bestand tegen vandalisme. Dit materiaal wordt dan ook veelvuldig gebruikt om bescherming te geven aan bijvoorbeeld speeltoestellen, pinautomaten en elektriciteitskasten. Deze objecten bevatten vaak kostbare materialen of systemen die beschermd moeten worden tegen gevaren van buitenaf. RVS is vandalismebestendig en wordt hier dus veelvuldig voor gebruikt.

Goed te bewerken

Een ander groot voordeel wanneer u kiest voor RVS, is dat het met de juiste apparatuur goed te bewerken is. Van beschermbuizen voor buiten tot designobjecten voor in de huiskamer, u kunt er alles van maken wat u nodig heeft. Bovendien zijn RVS producten ook nog eens af te werken in diverse kleuruitvoeringen.

RVS op maat laten maken

Bij Visser Techniek kunnen wij aan bijna al uw wensen voldoen om uw RVS producten op maat te maken. Wij beschikken over een werkplaats waar wij met grote nauwkeurigheid voor u aan de slag gaan, na uw toepassing grondig ontworpen te hebben in een geavanceerd tekenpakket. Ook is het uiteraard mogelijk om een al bestaand ontwerp aan te leveren en te laten construeren. Wat u ook door ons laat produceren of bewerken, wij werken uitsluitend met materialen en machines van de hoogste kwaliteit.

Vragen over RVS? Schakel Visser Techniek in

Heeft u onze diensten nodig op het gebied van RVS bewerking of metaalbewerking, dan helpt Visser Techniek u graag verder. Wij zijn al jaren dé specialist die al uw ontwerpen om kan zetten in diverse kwalitatief hoogwaardige RVS-toepassingen. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier om een afspraak te maken. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via 0180-63 13 95.