Welk materiaal past het beste bij mijn product?

Welk materiaal voor dun plaatwerk?

Wilt u een product maken van dun plaatwerk? Hiervoor zijn verschillende soorten metalen geschikt. Zo kunt u staal, aluminium en RVS gebruiken bij het maken van dun plaatwerk. Elke soort metaal heeft unieke eigenschappen en kan voor specifieke toepassingen gebruikt worden. Daarom is het belangrijk dat u het juiste materiaal voor uw product selecteert. Dit kan van invloed zijn op de sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid van het eindresultaat. Visser Techniek vertelt u waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.

Aluminium

U kunt ervoor kiezen om een product te maken van aluminium plaatwerk. De voordelen van aluminium zijn dat het een licht en flexibel materiaal is en dat het goed te bewerken is. Ook is aluminium goed bestand tegen corrosie en heeft het een lange levensduur. Aluminium is wel wat duurder dan staal en heeft een lagere sterkte. Ook is het lastiger te lassen dan andere metalen.

Staal

Staal is één van de meest populaire materialen voor het maken van producten van dun plaatwerk. Het is sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Bovendien kunt u staal goed lassen en bewerken. Staal is wel kwetsbaar voor roest en corrosie. Mocht u een product van staal willen maken, bescherm het dan goed door een chemische voorbehandeling met zinkfosfaten of een beschermende poedercoating.

RVS

Ook RVS is populair. Net als staal is dit materiaal sterk en eenvoudig te bewerken. En net als aluminium is staal corrosiebestendig. Daarbij is RVS ook nog eens bestand tegen hitte en hoge druk. Dit maakt dat RVS vaak gebruikt wordt voor toepassingen waarbij deze eigenschappen vereist zijn.

welk materiaal past het beste bij mijn product

Welke eigenschappen zijn nodig voor uw product?

Welk materiaal het meest geschikt is voor uw product, is afhankelijk van de eigenschappen die nodig zijn. Waar wilt u het product voor gebruiken? Moet uw product sterk zijn? Of juist corrosiebestendig? Door te kiezen voor een materiaal dat hierbij past, wordt uw eindproduct precies zoals u wenst.

Hulp nodig?

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Visser Techniek helpt u graag. Bel ons op 0180-63 13 95, stuur ons een mail via info@vissertechniek.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website voor een vrijblijvend advies.