Onderhoud van een stalen poort

Alles over het onderhoud van een stalen poort

Een stalen poort die speciaal voor u op maat gemaakt is, is een stijlvolle toevoeging aan de uitstraling van uw bedrijfspand. Daarnaast heeft het natuurlijk ook een praktische functie. Of u nu een stalen poort wilt als oprit poort of juist als mooie tuinpoort voor uw terrein, regelmatig onderhoud eraan is essentieel om de uitstraling en de levensduur van uw poort intact te houden. Daarom gaat Visser Techniek in dit artikel wat dieper in op wat handige tips & tricks voor het onderhoud van een stalen poort.

Reinigen

​​Een stalen poort op maat met regelmaat schoonmaken is belangrijk als u deze in goede conditie wilt houden. Verwijder dus van tijd tot tijd zeker vuil, stof e.d. met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel of spons om het oppervlak van uw stalen poort optimaal te houden. Hierbij kun u schurende materialen en sterke chemicaliën beter vermijden. Deze kunnen de afwerking van uw stalen poort namelijk beschadigen. Wilt u uw poort even een snelle schoonmaakbeurt geven? Spoel uw stalen poort dan even goed af met water om hem vervolgens af te drogen met een zachte doek.

Roest voorkomen

Een stalen poort kan na verloop van tijd helaas gaan roesten. Dit wilt u natuurlijk ten koste wat het kost voorkomen. Hiervoor kunt u een hoogstaande corrosiewerende coating aanbrengen die roest op lange termijn kan voorkomen. Let erop dat het na een aantal jaar nodig kan zijn om een nieuwe laag aan te brengen. Controleer uw stalen poort daarom met regelmaat op oxidatie. Bespeurt u roestplekken? Verwijder die dan direct met een staalborstel en breng een corrosiewerend middel aan op het aangetaste gebied.

Scharnieren en loopwerk

De scharnieren en het loopwerk van uw stalen poort zijn essentiële onderdelen die te allen tijde goed moeten werken. Controleer dus met regelmaat of de scharnieren goed gesmeerd zijn en geen tekenen van slijtage vertonen. Dit is ook belangrijk als u een gemotoriseerde poort heeft. Gebruik eventueel een smeermiddel op basis van siliconen of grafiet om alles weer soepel te laten werken. Zijn uw scharnieren en loopwerk versleten? Laat ze dan vervangen.

Het belang van regelmaat

Het moge duidelijk zijn dat regelmatig controleren het belangrijkste is. Zo nu en dan uw stalen poort even schoonmaken helpt al enorm veel met het mooi en goed houden ervan. Doe met regelmaat wat we hierboven voor u omschreven hebben en de stalen poort van uw pand gaat nog vele jaren mee. Daarnaast blijft deze dan ook lang mooi.

onderhoud stalen poort

Visser Techniek helpt u met het onderhoud van uw stalen poort

Vertoont uw stalen poort gebreken of beschadigingen? Is uw stalen poort versleten of kunt u simpelweg wel wat hulp gebruiken bij het onderhoud van uw stalen poort? Neem dan contact op met de ervaren specialisten van Visser Techniek. We helpen u met alle plezier verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010 – 261 43 10, via e-mail op info@vissertechniek.nl en ook via het contactformulier op de website.