Tips voor het bewerken van RVS

Hoe RVS bewerken?

RVS, ook wel bekend als roestvast staal, is een van de meest gebruikte materialen voor plaatbewerking. Zo wordt RVS gebruikt in bruggen, machines, schepen, landbouwwerktuigen, kraanonderdelen, trailers, graafmachines, gebouwen, constructies etc. Hiervoor moet het RVS wel eerst bewerkt worden. Visser Techniek geeft u een aantal handige tips voor het bewerken van RVS.

Het juiste gereedschap

Voor het bewerken van RVS raden wij aan gereedschap dat onvoldoende scherp is te vermijden, dit verhoogt namelijk de uitharding van het materiaal. U kunt het beste gecoat snijgereedschap gebruiken, omdat deze gereedschappen minder last van materiaal opbouw op de snijkant hebben. Het is raadzaam om alleen snijolie te gebruiken. Als een emulsie de enige optie is bij uw toepassing, gebruik dan een concentratie van minimaal 8%.

Het bewerken van het RVS

Bij boorbewerkingen zorgen boren met inwendige koeling voor een vermindering van de uitharding van het werkstuk. De uitharding van het werkstuk wordt dan beperkt tot een minimum van ongeveer 10%. Hoge voedingswaarden verwijderen meer warmte van het werkstuk. Als u het bewerken van RVS probleemloos wilt laten verlopen, is dit een uitermate belangrijke overweging.

De snijsnelheid

Er moet ook een juiste snijsnelheid gekozen worden voor het bewerken van RVS. U kunt het beste beginnen met de laagste aanbevelingen. Verschillende materiaalcharges kunnen namelijk verschillende snijsnelheden vereisen. Voor diepere gaten moet u de snijsnelheden met 10 tot 20% verlagen. Wordt er getapt in DUPLEX of in hoog gelegeerde RVS soorten? Dan is het aan te bevelen om de laagste indicaties van (bijvoorbeeld) Dromer aangaande snijsnelheden aan te houden voor het beste resultaat.

RVS laten bewerken door Visser Techniek

Het bewerken van RVS kan lastig zijn. Zeker wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Voor Visser Techniek hebben de verschillende soorten RVS al jaren geen geheimen meer. Onze medewerkers zijn door hun jarenlange ervaring en opleiding in staat om bijna al uw ontwerpen om te zetten in kwalitatief hoogwaardige RVS-toepassingen. Hiervoor maken wij gebruik van hoogwaardig RVS en de modernste machines. Wilt u meer weten over het bewerken van RVS? Of heeft u vragen voor ons? Bel naar 0180-63 13 95, stuur een e-mail naar info@vissertechniek.nl of vul het contactformulier in op onze website. Onze medewerkers voorzien u graag en geheel vrijblijvend van een passend advies.