De voordelen van buigen en vouwen van metaal

Bewerkingsmethoden om metaal op verschillende manieren vorm te geven

Er zijn veel verschillende bewerkingsmethodes die bedoeld zijn om metaal op verschillende manieren vorm te geven. Twee daarvan zijn buigen en vouwen, ook wel kanten genoemd.
Het buigen en vouwen van metaal is een belangrijk onderdeel in de metaalbewerking en biedt verschillende voordelen. Visser Techniek vertelt u in dit artikel meer over de voordelen van het buigen en vouwen van metaal. We hebben ze overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.

Versterking van de structuur

Het buigen en vouwen van metalen plaatwerk kan de sterkte van de structuur verhogen. Door het metaal te buigen vergroot het oppervlak en kan het gewicht beter worden verdeeld. Hierdoor kan het metaal meer gewicht dragen zonder te vervormen of te breken.

Minder materiaalkosten

Een belangrijk voordeel van het buigen en vouwen van metaal is dat het kan helpen de materiaalkosten te verminderen. In plaats van het gebruik van een dik stuk metaal om een bepaalde vorm te verkrijgen, kan het buigen en vouwen hetzelfde resultaat opleveren met minder materiaal.

voordelen buigen vouwen van metaal

Creatieve ontwerpen zijn mogelijk

Buigen en vouwen van metaal maakt creatieve ontwerpen mogelijk die anders niet, of moeilijk, te maken zijn. Door het metaal in verschillende hoeken en vormen te buigen en/of vouwen, is een breed scala aan vormen mogelijk. Dit stelt ontwerpers in staat om unieke en producten te maken die anders niet mogelijk zouden zijn.

Effici├źntie in de productie

Met machines die kunnen buigen en vouwen, kunnen grote hoeveelheden producten in korte tijd worden geproduceerd. Dat scheelt enorm in de productietijd en komt ten goede aan een hogere productiviteit.

Duurzaamheid en hergebruik

Door metaal op maat te buigen of vouwen, wordt minder materiaal gebruikt. Zo wordt de impact van de productie op het milieu minder groot. Bovendien maakt dit proces ook mogelijk om gerecycled metaal te buigen. Dat is beter dan nieuw metaal te gebruiken.

Meer weten over het buigen of vouwen van metaal?

Wilt u meer weten over het proces van metaal vouwen en buigen? Of welke machines we daarvoor gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons op 0180-63 13 95, stuur ons een mail via info@vissertechniek.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier op de website.