Waarom aluminium buizen gebruiken?

De vele toepassingen van aluminium buizen

Het is nog niet zo heel lang geleden dat het gebruik en het toepassen van stalen buizen in de bouw gemeengoed was. Vrijwel alle woningen, commerciële gebouwen en bedrijfspanden worden met stalen buizen ontworpen. De tijd heeft echter niet stilgestaan en de stalen buizen worden niet meer gebruikt. De stalen buizen hebben plaatsgemaakt voor de moderne lichtgewicht aluminium buizen. Wat dat betreft zijn ze niet meer weg te denken in de wereld van de bouw. Dat brengt ons bij de in dit blog te beantwoorden vraag: waarom aluminium buizen gebruiken? Visser Techniek vertelt u er hieronder meer over.

Eigenschappen van aluminium

Waar in de bouw dus vroeger meestal stalen buizen werden gebruikt, hebben die plaatsgemaakt voor aluminium buizen. Daar is natuurlijk een goede reden voor. Aluminium wordt op veel verschillende plekken wordt toegepast. Het materiaal is namelijk:

  • licht
  • stijf
  • corrosiebestendig

Waarvoor aluminium buizen?

Aluminium buizen zijn erg licht, waardoor ze in gebruik minder belastend zijn voor degenen die ermee moeten tillen en werken. Daarnaast is aluminium een sterk metaal. Het heeft bepaalde eigenschappen waardoor het niet kan roesten. Daardoor gaat aluminium ook langer mee dan staal. Verder is aluminium ook makkelijk te bewerken. In de bouw is het belangrijk dat er aanpassingen gemaakt kunnen worden om constructies op maat te kunnen maken. Met aluminium buizen is dat goed mogelijk. Enkele bekende toepassingen van aluminium buizen zijn bijvoorbeeld:

  • voor gebruik van reclameborden langs de snelweg
  • voor aluminium geraamtes voor woningen
  • voor trapleuningen in kantoren

Grote vraag naar buizen van aluminium

Ook is het gebruik van aluminium buizen voordeliger dan stalen buizen. Ze hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding wat ze zeer geschikt maakt voor in de constructie bouw Ze kunnen in allerlei vormen en maten voorkomen. Zo zijn er vierkante, rechthoekige en ronde buizen. Daarom worden aluminium buizen ook op zeer uitgebreide schaal gebruikt in de meest uiteenlopende bedrijfstakken, zoals de professionele woning-, bedrijfs- en scheepvaartconstructies. Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen waarvoor u aluminium buizen kunt gebruiken. Vraagt u zich af wat Visser Techniek voor de specifieke toepassing van uw aluminium buizen kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Contact opnemen met Visser Techniek

Heeft u vragen over aluminium buizen? Of wilt u aluminium buizen op maat laten maken? Neem dan gerust contact op met Visser Techniek. Onze medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en passend advies. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken. Of neem telefonisch contact op via 0180-63 13 95.