Waarom een stalen pui zo populair is

De populariteit van stalen puien

In moderne interieurs zijn ze bijna niet meer weg te denken: stalen onderdelen. En dan vooral stalen puien. Een binnendeur van staal is een geweldige manier om uw huis een echte stijlboost te geven. Een stalen buitenpui geeft daarentegen mooi natuurlijk licht binnen. Vooral als u een industrieel interieur heeft, kan een stalen pui een mooie extra dimensie bieden. Maar hoe verzorgt u nu een stalen pui? En hoe gaat u om met schade eraan? U leest het allemaal in dit blog!

Natuurlijke lichtinval

Met de strakke uitstraling van staal en haar stevige natuur, kunt u het materiaal eenvoudig toepassen voor puien en binnendeuren. Omdat u met slanke profielen al een heel eind komt, blijft er veel ruimte over voor glas en ruime raampartijen. Zo geniet u van extra lichtinval in uw woning.

Kies uw eigen RAL-kleur

Een stalen pui wordt vaak afgewerkt met een poedercoating. Dat is een beschermlaag die ervoor zorgt dat het materiaal lang meegaat en mooi blijft. Tot slot heeft de afwerking ook nog eens een mooie uitstraling. En omdat een pui in zo’n beetje elke kleur gecoat kan worden, is er voor elk wat wils op dit gebied.

Voor interieur en exterieur

Een binnenpui kan goed gebruikt worden om een ruimte af te sluiten maar wel ‘open’ te houden. Een buitenpui kan mooi worden gebruikt om een ruimte uit te bouwen. OP die manier kunt u uw interieur mooi met uw exterieur verbinden. Door het grote aanbod aan puien en coatings is er altijd wel een buitenpui te vinden die past bij het exterieur van uw woning.

Onderhoud

Roest is uiteraard de beroemde vijand van staal. Binnen zal uw pui hier niet snel last van hebben, maar buiten wel. Het is daarom belangrijk dat uw uw buitenlui regelmatig goed reinigt of laat reinigen. Dit zorgt ervoor dat deze lang meegaat en dat de coating ook lang en goed mooi blijft. Een binnenpui heeft wellicht minder onderhoud nodig dan buiten, deze wordt immers minder aan de elementen blootgesteld, toch is het ook hier van belang om hem regelmatig af te nemen met een microvezeldoek die voldoende stof opneemt.

Ga ook voor een stalen pui

Bent u benieuwd geworden naar de opties voor een stalen pui voor uw interieur of exterieur? Wilt u een stalen pui laten maken? Neem dan gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten over onze stalen puien of wanneer u een pui op maat wilt laten maken.