Wanneer gebruikt u zetwerk?

Zetwerk is een metaalbewerking waarbij het materiaal onder een of meerdere hoeken wordt gezet (gebogen). Zo ontstaat er een metaalprofiel dat in de techniek vaak wordt gebruikt om iets af te werken. Denk hierbij aan een metalen hoekprofiel om een hoek af te werken of een u-profiel dat over een leiding kan worden gezet om deze te beschermen. De mogelijkheden zijn dan ook bijna oneindig, net als de verschillende profielen die gemaakt kunnen worden. In dit artikel vertelt Visser Techniek u meer over zetwerk en wanneer u het gebruikt.

Hoe wordt een zetwerk profiel gemaakt?

Allereerst, hoe wordt een zetwerk profiel gemaakt? Met een zogenaamde kantmachine, vaak hydraulisch aangedreven, wordt het staalplaat op een v-groef gelegd, waarna onder hoge druk een wig van boven de plaat in de gewenste hoek buigt. Een staalplaat kan meerdere buigingen krijgen, waardoor allerlei verschillende vormen mogelijk zijn.

Toepassing van zetwerk

In de bouw en de techniek worden allerlei verschillende profielen gebruikt. Natuurlijk zijn er standaardprofielen verkrijgbaar, maar elk project is anders.

Daarom is er vaak maatwerk nodig en hiervoor kunt u terecht bij Visser Techniek. Wij maken onder andere custom rvs zetwerk voor een scherpe prijs.

Bij ons bent u verzekerd van:

  • Lage kosten
  • Zeer nauwkeurige maatvoering
  • Snelle levertijd

Doordat wij veel ervaring en kennis hebben op het gebied van het zetten van maatwerk profielen en beschikken over een geavanceerd machinepark, kunnen wij u voor praktisch elke afwerking passend zetwerk leveren. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende materialen, diktes en afwerkingen.

wanneer gebruiken zetwerk

Waarom kiezen voor rvs zetwerk?

Dan tot slot antwoord op de vraag: wanneer gebruikt u zetwerk? Dit is om dingen netjes en veilig af te werken. Zonder zetwerk zou dit allemaal handmatig moeten worden afgetimmerd en dat betekent veel extra manuren. Met rvs-zetwerk op maat van Visser Techniek bent u dus snel klaar met monteren. De kosten voor maatwerk heeft u er dus al snel uit. Zetwerk gebruikt u dus wanneer er geen standaardoplossing voor handen is.

Meer weten over zetwerk door Visser Techniek

Wilt u rvs zetwerk laten maken? Wij leveren u de gewenste profielen en kunnen zowel series als enkelstuks maken. Bel ons voor meer informatie gerust op 0180-63 13 95, stuur een e-mail naar info@vissertechniek.nl of laat een bericht achter via het contactformulier op de website.